Tandheelkunde

Waarmee kunnen

we je doen stralen?

Alle specialisaties onder één dak:

dat scheelt!

Alle aspecten van tandheelkunde onder één dak. Van preventieve tandzorg tot esthetische behandelingen. Cosmident biedt een antwoord op zowat elke tandheelkundige vraag en gaat steeds voor het best mogelijke esthetische resultaat. En uiteraard ook voor een stralende lach!

Preventie

een gezond gebit begint bij preventie

Preventie omvat alles wat er gedaan kan worden om tandheelkundige problemen te voorkomen. Tijdens een algemene controle evalueren wij uw gebit en geven wij u advies en instructies om tandbederf en tandvleesontstekingen geen kans te geven.

Gezondheid

parodontologie zorgt voor de nodige steun

Tandvleesontsteking is de meest voorkomende vorm van ontsteking in het menselijk lichaam. Ze wordt gekenmerkt door bloedend tandvlees dat rood en gezwollen kan zijn. Cosmident biedt een oplossing voor parodontologische problemen, aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Esthetisch

bleaching is meer dan natuurlijk wit

Het gebit van een volwassene wordt donkerder naarmate de leeftijd, als gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt. Het gebit kan ook donkerder worden door bacteriën, voeding en tabak. Cosmident biedt u een selectie van medische bleektechnieken zodat ook u kunt genieten van een stralend wit gebit.

Esthetisch

perfectie in esthetische tandheelkunde

Niet iedereen is van nature gezegend met perfecte tanden. Dankzij Cosmident ligt een harmonieus, gezond en mooi gebit nu wel binnen ieders bereik. Bij ons kunt u terecht voor esthetische behandelingen van kleine of grotere onvolmaaktheden om uw uitstraling te perfectioneren.

Een nieuw gebit

comfortabele prothetische tandheelkunde

Hierbij gaat het om vervangers van de klassieke tanden, gaande van kronen en bruggen tot partiële of totale protheses. Wij zorgen steeds voor de meest comfortabele en esthetische oplossing. We komen op een snelle en efficiënte manier tot een resultaat dankzij de vooruitstrevende i-cat 3D, de spantechniek, onze multidisciplinaire aanpak en ons geïntegreerde labo.

Een nieuw gebit

uitgebreid aanbod implantaten

Implantologisch kan Cosmident één, meerdere of alle tanden vervangen met tandheelkundige implantaten of kunstmatige wortels. Die zijn meestel vervaardigd uit titanium en worden in schroefvorm op het bot vastgezet. Na verloop van tijd groeien ze vast in het bot.

Esthetisch

endodontie
of wortelkanaal-behandeling

We behandelen het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand, de tandpulpa. Dit wordt ook wel een wortelkanaalbehandeling of zenuwbehandeling genoemd. Cosmident past deze behandeling toe als er in het wortelkanaal van een tand een ontsteking is of dreigt te ontstaan.

Een nieuw gebit

microdentistry details maken het verschil

Om zo veel mogelijk van uw oorspronkelijke tanden te behouden, past Cosmident microdentistry of micro-invasieve tandheelkunde toe. De gebruikte technieken (luchtabrasie-, laser- en kleeftechnieken) zorgen ervoor dat er minder tandweefsel moet worden opgeofferd en beperken de caviteitspreparatie.

Preventie

Kinder-
tandheelkunde
gezonde melktanden voor een sterk gebit

Tandheelkunde voor kinderen vereist een speciale kindvriendelijke aanpak, zodat kinderen zich onmiddellijk ‘thuis’ voelen. Als u jaarlijks met uw kind op controle komt, kunnen wij vroegtijdig, met technieken aangepast aan het melkgebit, tandheelkundige problemen behandelen. De melktanden spelen immers een belangrijke rol bij de vorming van het definitief gebit.