Tandheelkunde

Waarmee kunnen

we je doen stralen?

Alle specialisaties onder één dak…

dat scheelt!

Alle aspecten van tandheelkunde onder één dak. Van preventieve tandzorg tot esthetische behandelingen. Cosmident biedt een antwoord op zowat elke tandheelkundige vraag en staat voor specialisatie met het best mogelijke esthetische resultaat...
en uiteraard een stralende lach!

Preventie

een gezond gebit begint bij preventie

De preventie van Cosmident omvat alles wat er gedaan kan worden om tandheelkundige problemen te voorkomen. Tijdens een algemene controle evalueren wij uw gebit en staan wij bij met advies en instructies om tandbederf en tandvleesontstekingen geen kans te geven.

Gezondheid

parodontologie zorgt voor de nodige steun

Tandvleesontsteking is de meest voorkomende vorm van ontsteking in het menselijk lichaam. Ze wordt gekenmerkt door bloedend tandvlees dat rood en gezwollen kan zijn. Cosmident biedt steeds een oplossing voor parodontologische problemen, aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Esthetisch

bleaching is meer dan natuurlijk wit

Het gebit van een volwassene wordt donkerder naarmate de leeftijd als gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt. Het gebit kan ook donkerder worden door bacteriën, voeding en tabak. Cosmident biedt u een selectie van medische bleektechnieken zodat ook voor u een stralend wit gebit binnen uw bereik ligt.

Esthetisch

perfectie in esthetische tandheelkunde

Niet iedereen is van nature gezegend met perfecte tanden. Dankzij Cosmident ligt een harmonieus, gezond en mooi gebit nu wel binnen ieders bereik. Bij ons kan u terecht voor esthetische behandelingen van kleine of grotere onvolmaaktheden om uw uitstraling te perfectioneren.

Een nieuw gebit

comfortabele prothetische tandheelkunde

Dit omvat alles wat te maken heeft met vervangers van de klassieke tanden, gaande van kronen en bruggen tot partiële- of totale protheses. Wij zorgen steeds voor de meest comfortabele en esthetische oplossing. We kunnen op een snelle en efficiënte manier tot een resultaat komen dankzij de vooruitstrevende i-cat 3D, de multidisciplinaire aanpak en het geïntegreerde labo.

Een nieuw gebit

uitgebreid aanbod implantaten

Implantologisch kan Cosmident één, meerdere of alle tanden vervangen door tandheelkundige implantaten of kunstmatige wortels, meestel vervaardigd uit titanium, die in schroefvorm op het bot worden vastgezet. Na verloop van tijd groeit dit vast in het bot. Cosmident heeft een uitgebreid aanbod aan comfortabele en esthetische implantaten.

Esthetisch

endodontie
of wortelkanaal-behandeling

We behandelen het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand, de tandpulpa. Dit wordt ook wel een wortelkanaalbehandeling of zenuwbehandeling genoemd. Cosmident past deze behandeling toe als er in het wortelkanaal van een tand een ontsteking is of dreigt te ontstaan.

Een nieuw gebit

microdentistry details maken het verschil

Om zo veel mogelijk van uw oorspronkelijk tanden te behouden, past Cosmident Microdentistry of micro-invasieve tandheelkunde toe. Door de gebruikte technieken (luchtabrasie- en laser- in combinatie met kleeftechnieken) kan ervoor gezorgd worden dat er minder tandweefsel moet worden opgeofferd en de caviteitspreparatie te beperken.

Preventie

Kinder-
tandheelkunde
gezonde melktanden voor een sterk gebit

Tandheelkunde voor kinderen vereist een speciale aanpak, op een kindvriendelijke manier, zodat ze zich onmiddellijk ‘thuis’ voelen. Wanneer u jaarlijks met uw kind op controle komt kunnen wij vroegtijdig, met technieken aangepast aan het melkgebit, tandheelkundige problemen behandelen. De melktanden spelen immers een belangrijke rol bij de vorming van het definitief gebit.