stralend teamwork

De vertegenwoordigers
van de glimlach

Het Cosmident-team werkt efficiënt samen om voor u steeds een passend antwoord te bieden op uw tandheelkundige vraag. Zowel voor algemene tandheelkunde als voor verschillende specialisaties kan u bij Cosmident terecht.

Marco Tudts

Tandarts-specialist, esthetische tandheelkunde, implantoloog

Marco Tudts studeerde af als tandarts aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KULeuven) in 1991. Hij voltooide zijn postgraduaat in esthetische en prothetische tandheelkunde in 1994. Gedurende 12 jaar was hij parttime medewerker aan de KULeuven met complexe revalidatie als zijn belangrijkste onderzoeksonderwerp en nam hij deel aan verschillende multicenter studies. In 1996 startte hij een multidisciplinaire privépraktijk Cosmident, gespecialiseerd in complexe revalidaties. In 2004 behaalde hij een ‘Master of Science in Dentistry Implantology’ (Wetenschap van tandheelkundige implantologie) aan het NY Montefiore Medical Center (VS). In 2008 opende hij een trainingsfaciliteit voor tandartsen die zich richt op implantologie, 3D-technologie, CAD/CAM en 3D-geleide chirurgie. Hij is de oprichter van het BIOMET 3D Guided Navigator © -systeem. Sinds 2015 is hij staflid bij de afdeling Parodontologie en Implantologie van de UGent. Hier bereidt hij momenteel zijn doctoraatsproefschrift voor over 3D-geleide chirurgie onder de promotie van Prof. H. De Bruyn.

Geert Hommez

Tandarts, specialist endodontologie

Prof Dhr. Geert Hommez studeerde voor tandarts aan de Universiteit Gent van 1991 tot 1996. Na zijn afstuderen combineerde hij zijn werk in een tandheelkundige praktijk met een assistentschap aan de Universiteit Gent. In 2004 behaalde Geert een doctoraat in de tandheelkunde in het vakgebied endodontologie, wat zowel zijn academische als klinische passie voor wortelkanaalbehandelingen aantoonde.

Geert was jarenlang werkzaam als Kliniekhoofd aan het Universitair Ziekenhuis Gent waar hij zich richtte op complexe wortelkanaalbehandelingen, maar ook op de integratie van de verschillende kennisgebieden binnen de gehele klinische tandheelkunde met als doel betere zorg voor de patiënten.

Naast zijn klinische activiteiten heeft Geert ook heel wat internationale wetenschappelijke publicaties geschreven binnen zijn vakgebied.

Geert zal eind van dit jaar bij ons starten en 2 dagen per week aanwezig zijn.

Pascal Van Goethem

Algemeen Tandarts

In plaats van iets over mij te vertellen wil ik hier graag gebruik maken om te zeggen dat goede tandzorg de basis is voor een goede gezondheid. De gouden tips?
Zorg voor een goede mondhygiëne – Door uw gebit dagelijks goed te reinigen houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. U voorkomt zowel gaatjes als ontstoken tandvlees. Tweemaal per dag minimaal twee minuten poetsen met fluoridetandpasta, in combinatie met het gebruik van bijvoorbeeld tandenstokers, ragers en flosdraad.
Maar volg ook een gezond voedingspatroon – Steeds meer mondzorgprofessionals adviseren om een vast aantal eet- en drinkmomenten van zeven per dag aan te houden: drie hoofdmaaltijden en maximaal vier tussendoortjes. Zo blijft het aantal zuuraanvallen op het gebit beperkt.
En bezoek uiteraard regelmatig uw tandartspraktijk – Bij de periodieke controle door uw tandarts of mondhygiënist worden beginnende gaatjes en tandvleesaandoeningen ontdekt, en wordt de mondhygiëne waar nodig bijgestuurd.

“een tevreden patiënt?
dat is de kroon op ons werk”

Bob Elst

Tandtechnicus

Ik ben werkzaam in het labo van Cosmident als technicus. Vanuit mijn beleving is er maar één manier om de patiënt de juiste service te geven en dat is een praktijk met een zo groot mogelijke kennis onder één dak. Hier bedoel ik de samenwerking tussen en expertise van tandarts, implantoloog en tandtechnicus mee. Als we binnen ons vakgebied onze kennis delen en omzetten in service gebruikmakend van de beste technieken dan is de patiënt altijd de winnaar.

Of we doen het top of we doen het niet. Het gaat om onze patiënt en die verdient enkel het beste!

Albert Kerch

Algemeen tandarts (stagiair)

Al van jongs af aan ben ik ondergedompeld geweest in de medische en tandheelkundige wereld door mijn ouders. Dit heeft er voor gezorgd dat ik al vrij jong wist welk beroep ik wou uitoefenen in mijn verdere leven.
Ik heb gestudeerd aan de UGent waarna ik via een collega student in contact ben gekomen met Dr. Marco Tudts en zijn praktijk Cosmident. Deze praktijk staat bekend om esthetische en chirurgische behandelingen. Dit ligt heel erg in mijn lijn met mijn interesses. Zeker omdat we hierbij kunnen focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

"perfectie is de som van onze passies"

Tatiana Miaos

Tandartsassistente

Ik behaalde mijn diploma van tandarts in Oekraïne waar ik afkomstig van ben. Toen ik in België aan de slag wou gaan was het nodig om nog drie jaar bij te studeren. In 2006 begon ik bij Cosmident te werken waar ik nog steeds elke dag graag ga werken. Bij Cosmident is het werken in een aangename sfeer met een fijn team en de nieuwste technologieën rond tandheelkunde. De perfecte blend voor een geweldige werkplek.

Imelda Gashi

Tandartsassistente

Ik ben in contact gekomen met tandartspraktijk Cosmident door de studie 'tandartsassistentie' die ik volgde. Ik kreeg de kans om mijn stage daar te mogen uitvoeren. Tijdens mijn stageperiode bij Cosmident heb ik op korte termijn veel geleerd. Meteen had ik een klik met het hele team. Iedereen vulde elkaar zo goed aan. Zowel de teamleden als ik waren tevreden over het werk dat ik gepresteerd had. Op het einde van mijn stage kreeg ik een contract aangeboden. Die kans heb ik zonder twijfelen gegrepen. Ik heb hier nog steeds geen spijt van. Ik leer nog elke dag bij! We zijn een goed team, ik werk heel graag samen met de collega's.

Elke dag ga ik met een glimlach op het gezicht naar mijn werk.

Nele Heyns

Office Manager

Een drietal jaar geleden was ik uitgekeken op mijn huidige job. Na loopbaanbegeleiding sprong ik in een nieuw avontuur. Ik schreef mij in voor een opleiding tot tandartsassistente te Hivset in Turnhout. Natuurlijk moest ik om voor deze opleiding te slagen ook op zoek naar een stageplaats. Zo kwam ik bij Cosmident terecht. Ik leerde hier mijn theoretische kennis omzetten in de praktijk. Ik kreeg hier kansen om te leren assisteren in alle aspecten van tandheelkunde doordat hier zo een uitgebreid pakket aan behandeling wordt aangeboden. Na de opleiding die ik met glans afrond, kreeg ik de kans om vast te beginnen werken bij Cosmident. Deze kans greep ik met beide handen. Al snel kwam er de kans om door te groeien binnen Cosmident. Na enkele maanden werken als tandartsassistente en baliemedewerker, werd ik directiesecretaresse. Dit leerde mij een heel andere kant van de praktijk kennen die mij heel erg kon bekoren.

Ooit vind je de job van je leven, en voor mij is deze bij Cosmident.

Pauline Thijs

Tandartsassistente

Afgestudeerd als zorgkundige kwam ik erachter dat deze job niet de job van dromen was. Ik schoolde me om tot tandartsassistente. Voor deze opleiding moest ik op zoek naar een stageplaats. Ik kwam bij Cosmident terecht waar ik direct veel uitdaging zag door de variatie aan behandelingen. Bij Cosmident voelde ik me onmiddellijk welkom. Ik kon er heel veel werkervaring opdoen en was dan ook erg enthousiast dat ik er vast kon beginnen werken. Bijna een jaar maak ik nu deel uit van het Cosmident-team waar ik nog elke dag bijleer. Een geweldige job waarin je voor mensen kan zorgen en hen kan verderhelpen.

“het Cosmident-team staat klaar
om je de beste zorgen te geven”