Skip to main content

Bij Cosmident zijn kinderen meer dan welkom. Tandheelkunde bij kinderen vereist een speciale, kindvriendelijke aanpak. We nemen de tijd om hem/haar wat te leren kennen en te vertellen over de apparatuur die gebruikt zal worden tijdens de behandeling. Door hierop in te zetten zorgen we ervoor dat ze zich onmiddellijk ‘thuis’ voelen. De melktanden spelen een erg belangrijke rol bij de vorming van het definitieve gebit. Het is daarom aangewezen om jaarlijks met uw kind op controle te komen zodat we vroegtijdig tandheelkundige problemen kunnen behandelen.

Maar we horen u al denken: mijn kind heeft enorme schrik van de tandarts, wat nu? Hier geven we graag enkele tips om deze angst te verminderen.

Bij Cosmident voelen kinderen zich thuis

Het is belangrijk dat u uw kind zo vroeg mogelijk (vanaf 2 jaar) meeneemt naar de tandarts zodat het spelenderwijs kan wennen aan het tandartsbezoek. Uit onderzoek blijkt dat dit de angst op latere leeftijd vermindert omdat kinderen al gewend zijn aan de tandarts. Ze hebben al eens kunnen zien wat er bij de tandarts gebeurt en hebben al kunnen kennismaken met de tandarts en assistentes.

Bereid uw kind ook voor op het bezoek aan de tandarts. Leg uit wat er allemaal te zien is en wat er zal gebeuren. Vertel dat uw kind op de stoel van de tandarts mag gaan zitten en dat de tandarts even in zijn/haar mond zal kijken. Zeg als ouders nooit dat het ‘niet erg’ is of dat uw kind ‘niet bang’ hoeft te zijn. Maak geen valse beloftes.

Ook uw kind na het tandartsbezoek belonen kan helpen. Belangrijk daarbij is om achteraf te belonen en niet op voorhand beloftes te doen. Zo worden ze gestimuleerd om de volgende keer opnieuw goed mee te werken.